屯門驚現平價餃子店!$10/7隻煎餃 兩款口味即叫即煎

文: 王卓盈
2024.05.31

記者最近發現屯門有一間平價餃子店,小店位於友愛街市,主要售賣煎餃,$10就有7隻餃子性價比極高,店主透露平日都會吸引大批學生哥和街坊,煎餃一共有兩款口味,全部餃子都是即叫即煎,今次記者為大家實試餃子店的質素啦!

即刻去片

點讚美食位於友愛街市,主要售賣$10/7隻煎餃,一共有兩款口味,包括是韭菜和白菜口味,煎餃平均$1.5一隻,性價比極高,而店主透露平日都會吸引大批學生哥和街坊,光顧餃子作為午餐,主要是價錢便宜!而全部餃子都是由人手包,並即叫即煎,每隻都煎得金黃香脆,熱辣辣,大家經過不妨都可以試試啊!

 

味道方面,記者試了兩款口味,每隻外皮不算太厚,有滿滿的韭菜餡料,味道十分豐富;而白菜餃肉質紮實,餡料亦十分飽滿,店內一共有4款醬料配搭,包括甜醬、豉油、辣醬和辣椒油,整體餃子質素中規中矩,$10可以吃到7隻餃子相當便宜,不過如果有更多口味就更加吸引,大家又覺得如何呢?

點讚美食

地址:友愛街市內

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【夏日密密賞☀️】體驗最「Cheeful」夏日😍↓

↓免費換領卡樂B Cheeful® 芝士味粟米條🧀!↓

↓免費換領卡樂B Cheeful® 芝士味粟米條🧀!↓

↓【夏日密密☀️】體驗劍擊樂趣🤺↓

免費換領英匯劍擊學院兒童劍擊體驗堂+劍擊手套!

免費換領英匯劍擊學院兒童劍擊體驗堂+劍擊手套!