蔡天鳳案|方媛首度為閨蜜蔡天鳳離世發聲回應 仍無法接受慘案事實:「心情極度悲痛」

文: 羅志宏
2023.03.03

名媛蔡天鳳(Abby)碎屍案轟動全城,悲劇事件震驚港台,而與死者生前份屬好友的天王郭富城太太方媛(Moka)今日(26日)就在社交平台上首度為閨蜜離世發聲回應,簡短寫下56字,透露悲痛心情仍無法接受慘案事實。

郭富城昨日(2日)出席電影《斷網》宣傳活動時,就首次開腔回應蔡天鳳案一事,說︰「今次呢件事,係一件好震驚、好悲痛嘅事。我同我太太都係對方嘅朋友,喺呢一刻我相信我太太需要一啲時間,我希望、亦都唔想再講太多。」


其後,方媛的丈夫郭富城也轉發予其帖文,又在IG下面留言寫「祈求安息」,表達哀悼。


與死者蔡天鳳份屬閨蜜的方媛今日(26日)晚上在IG社交平台上留言:「心情極度悲痛,此刻仍無法接受這是事實!內心難過得無法言喻,只有一千個為甚麼?痛心的情緒至今仍然未能平復!祈求安息」,並以白花黑圖配文。

 

圖片來源:IG@方媛、TVB節目截圖

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓