大埔奇景!交通燈驚現一套肉色內衣褲 網民:咁高點掛上去

文: 溫藹紅
2024.04.08

肉色內衣褲高掛交通燈!近日有網民分享,發現馬路一盞交通燈上,竟然掛著一套肉色內衣褲,相當養眼,隨著網圖遭瘋傳,有網民笑言「咁高點掛上去」,亦有人認為物主要「好有勇氣先敢埋去攞返」!

有網民透過社交平台發帖,指於大埔郵政局馬路上,「居然有個有心人禽(擒)高掛上去,邊位跌左(咗)肉色内衣…」樓主同時上傳一張相片,實在讓人驚訝。

從相中可見,一套完整的肉色內衣褲,連衣架高掛在一盞交通燈上,並且連帶衣夾夾到「實一實」,高晾在半空中成為大埔一道全新「風景」,引來不少人熱議到底是如何掛上去?

內衣褲為私隱之物,光天化日下驚見如此奇景,著實惹笑不少網民,更有人取笑「一睇顏色就知係亞婆㗎喇」、「呢套野用嚟辟邪㗎!風水嘅嘢識咩呀你哋」。不過,有人就認為「可能風吹,咁啱掛到上燈位啫」,但認為前往取回都需要「好大勇氣」。

▼網民留言▼

另外亦有網民重提,大埔其實不時都有居民在室外地方晾曬牀單、衣物等,其中大埔廣福邨一帶行人橋更是熱門地點。不過,今次的肉色內衣褲則未能證實是否因不慎掉下而高掛交通燈上。

▼大埔行人橋晾曬牀單▼

資料及圖片來源:Facebook@大埔 TAI POFacebook@大埔人大埔谷

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓