東張西望丨梁敏巧預告今晚菜販爆料仲好睇 訪問何伯新何太以四字總結感受

文: 余美鳳
2024.05.14

《東張西望》延續何伯真愛的故事餘溫,再次安排何伯及新何太做訪問,炒熱話題,昨晚播出第一集已經再次引起極大的迴響,大家對新何太大曬龍鳳鈪再次議論紛紛。今次負責出動訪問何伯和新何太的女主持梁敏巧在IG預告:「今晚更好看,敬請收睇!」令網友非常期待。

同場加映:母親節快樂丨陳樂榣兩孩之母緊張大師學識放手 Aria複製媽媽性格 鬧女最心痛?

《東張西望》梁敏巧取代魏柏豪,再次訪問何伯及新何太,不少觀眾都非常期待節目的播出,連人妻陳詩欣都忍不住「跟風」趕回家收睇《東張西望》,認真搞笑。昨晚首集出街之後,梁敏巧都有在IG轉發不少的截圖和相關影片,其中有網友將她訪問照片P圖,直接P走新何太,令何伯伸手摸住梁敏巧的大髀,非常搞笑,梁敏巧冇嬲反而大讚「P得唔錯」,而「東張+」更竟然自抽,暗指梁敏巧烏低身問料,測試何伯是否把持得住,連自己人都玩。梁敏巧IG亦預告說:「今晚更好看,敬請收睇!」根本昨晚播出的預告所見,《東張西望》訪問到街市檔主,直斥新何太是機心女,親述新何太如何利用靚湯一步一步埋何伯身。「佢就煲湯佢飲喇,你都唔好飲啦,係咪迷魂湯嚟呀?後期慢慢個阿伯走嚟同我講,話:『其實呢佢都可以做你契女都得!不過做你老婆都得呀!」似乎連街坊都替何伯擔心。

 

 

梁敏巧接受本網電話訪問,她表示兩位檔主見證住何伯由第一日認識新何太,到後來「煲出愛意」的過程,相當值得收看。今次獲得委以重任訪問何伯及新何太,梁敏巧表示:「其實呢個個案未出街,已經聽聞同事講呢單嘢,訪問內容都幾爆,但冇諗過最後迴響咁大。訪問當日係節目出街後一、兩日,冇諗過件事會發酵咁多日。訪問之前,我都例牌會睇吓大家對呢件事睇法,我發現啲評論都幾一面倒,所以都諗過點做訪問先令大家覺得好睇呢?事前當然有做功課,我同幕後同事都歸納幾個質疑,同埋網友流傳消息同謠言,希望夫婦們可以解答同埋親身解釋番,心態係有個平台畀佢哋去講佢哋想講嘅嘢。」

親身訪問何伯夫婦,問到梁敏巧的個人感受,她表示:「同佢兩公婆傾完偈,真係覺得何伯好愛呢個新老婆,所以我覺得...唉...人都去到呢個年齡啦,難得仲搵到個真心喜歡又願意付出嘅,作為旁人又真係好難去干涉佢哋,只能夠用張天賦一首歌《反對無效》嚟總結佢哋嘅愛情。」

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】「唧唧裝」驅蚊劑!↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【夏日密密賞☀️】增添女神優雅氣質💖↓

↓免費換領Les Néréides 2024春夏系列-雛菊環形耳環!↓

↓免費換領Les Néréides 2024春夏系列-雛菊環形耳環!↓