雯雯爆再被Cut水Cut電續鬧張致恒 「冇攬小朋友自殺已經好叻女」

文: 余美鳳
2024.06.11

張致恒(Steven)近日IG報喜終於完成「強制性基本安全訓練課程」獲發平安卡,即網上求職希望可以搵到即日出糧的工作,以幫補家庭的收入。當網友們以為他生生性性,總算可以學吳浩康咁有個新開始時,他的太太雯雯跟網友IG互動期間,突然怒火中燒,狂鬧Steven,更揚言:「我冇攬埋啲小朋友自殺,我已經覺得自己好叻女!」今早更爆再被Cut水電,情況令人憂慮。

同場加映:父親節快樂| 鄭俊弘兒患天使綜合症最享受沖涼 感激囝囝:佢令我學識活在當下

雯雯主動撩網友們傾偈互動,當網友問候她時,她除了多謝外,更繼續不斷放負說:「一啲都唔好」、「(身體)麻麻地」、「長期要跑屋企嘅數,點會快樂?」等等,網友們都難免擔心小朋友的情況,問到小朋友夠唔夠錢食飯,雯雯說:「租都未有得交呀!」、「差唔多架喇(被業主趕走)」,她表示自己腫瘤方面正等候政府排期,至於是否後悔嫁畀Steven,她說:「後悔都冇用,都唔會解決到宜家嘅困難。」有網友建議她交換位置由她返工,雯雯說:「咁就希望佢有耐性日日照顧,唔好係咪都發左憫憎(咗䒐䒏)先。」

未知是否網友的留言激發起雯雯的情緒,她連發多篇文鬧爆Steven,「我心裡當你透明,就當屋企多個工人」、「記住,我一開頭點保你,我宜家有幾顛(癲),顛(癲)嘅情(程)度都係你堆積做嘅好事做成!」、「租都冇得交,水費冇得交,面臨全家冇屋住,真係仲可以有得食就食、有得瞓就瞓,仲可以態度一句:『我宜家係冇!』次次一句冇,一句唔夠,就一定要我死掂佢!係呀,我就係咁過份,鍾意公開晒鬧,鍾意發顛(癲),我保佢嘅時候你唔講?」、「我就係鍾意用呢種方法發洩,我冇攬埋啲小朋友自殺,我已經覺得自己好叻女,如果唔係兩個需要特(別)照顧,一個身體差,我真係丟低晒話知你,出去做嘢,次次話靠你真係食屎!」、「出面全部比(被)人追嘅都係我面對同解決,我又要屋企照顧,我唔識變錢架(㗎)大佬,次次面臨大問題,若無其事去瞓覺。」

 

 

雯雯續言:「我唔會再忍,亦唔會再受你氣,我冇嘢輸唔起,大不了全部放棄!我受夠你囓不可一世態度!」、「出新聞咪出新聞,我都出晒名顛(癲),爛命一條,大不了咪離開。」此言一出,令不少網友相當擔心,未知是否紛紛留言勸阻雯雯,她隨後都再出Po回應:「放心我未會死住,我答應個仔會同佢去海洋公園,我一定會完成埋先走,宜家好攰,只希望有方法,可以令自己平靜落嚟。」直至今早,雯雯再次發IG Story說:「屋企又Cut電同水,你究竟想點?!見我唔舒服想我死快啲?」不過留言火速刪走,到底係咪誤會一場?

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【請您去】海洋公園水上樂園💦!

↓ 立即登記 送雙人門票↓

↓ 立即登記  送雙人門票↓

↓【夏日密密賞☀️】輕鬆擁有迷人電眼⚡↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓