熱愛優質生活
首頁   \   2017新年檔期新戲   \   《星聲》硬撼「星爺」!賀歲檔期7套精選電影

《星聲》硬撼「星爺」!賀歲檔期7套精選電影

2017.01.27

農曆新年除了拜年,似乎都唔多節目選擇,因為唔少店舖都在新春期間休市,而睇電影就成為其中一個新年期間最好消遣節目,今個農曆新年檔期又有甚麼電影選擇?一齊睇睇今個農曆新年檔期的7部電影推介啦!

 

《星聲夢裡人》

《星聲夢裡人》橫掃金球獎7個大獎,而最新公布的奧斯卡提名名單中,亦以14項提名平了《鐵達尼號》的紀錄,電影憑靚人靚景加好歌,於海外上映已經大獲好評,絕對是今個新年檔期其中一部最有話題性的電影之一!

 

《西遊伏妖篇》

2013年由周星馳執導《西遊降魔篇》成為該年賀歲片檔期大贏家,今年星爺與徐克聯手打造的《西遊伏妖篇》,幕前大換血,由內地人氣小鮮肉吳亦凡飾演唐三藏,林更新飾演孫悟空,亦邀請羅家英、田啟文等配音,相信笑料不減!

 

《魔海奇緣》

農曆新年又點少得一部合家歡動畫?迪士尼繼《魔雪奇緣》、《優獸大都會》後,全新動畫《魔海奇緣》,帶大家來一場海上奇幻冒之旅,廣東話版由人氣王張繼聰及宅男女神蘇麗珊配音,大人小朋友一樣啱睇。

內容評分
評語