馮盈盈月租$19000深水埗豪宅曝光 366呎單位驚見昔日愛巢梳化 網民讚慳家

文: Ling Kwok
2020.08.05

26歲馮盈盈去年與醫生男友鍾文浩分手後,搬出何文田2000萬豪宅,自己以每月$19000租住深水埗豪宅匯璽366呎單位。無綫早前聯同鄭丹瑞推出網上演技訓練App「Show 8」,馮盈盈亦都有報名參加,她網上分享了數段學習片段,令她的香閨意外曝光。

馮盈盈幾段訓練短片都有不同情境, 她都在家中進行拍攝。她在客廳做出倒地、跳沙發等動作時,就見到客廳的陳設。

其中客廳的梳化,就是馮盈盈與舊愛愛巢裡的梳化,就連地氈都有一併有保留。

除此之外,梳化對面就見一個個紙袋整齊地排列,相信是贊助商送予的贈品,還見到有一束鮮花放在茶几上。 網民推測馮盈盈當時急於搬走,所以將部分傢俬留來自用,不怕觸景傷情,大讚她很慳家。

圖:Show8、ig@馮盈盈

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓