Instagram新功能限時動態地圖+日曆 按日期/地區重溫昔日IG Story回憶

2020.10.07

Instagram迎來10周年,除了帶來換圖示功能之外,最近更推出IG Story限時動態新功能—「IG限時動態地圖」及「IG限時動態日曆」,可以地圖或日曆的形式重溫過去所Post的IG Story帖文,仔細地按日期或地區重溫昔日IG Story。

IG限時動態地圖

只要過去所發的IG Story帖文曾經標註地點打卡,Story就會以縮圖方式在地圖上相應地點出現。打開限時動態地圖典藏的方法簡單,即按圖睇步驟:

IG限時動態日曆

而日曆形式就是根據IG Story帖文發佈日期所排列,可以仔細重溫過去曾PostIG Story,按進去後更可以重溫動態內即按圖睇開啟步驟:

此功能推出後就可以更方便地查看以前的IG Story

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】請您食卡樂B Potaland® 酸忌廉洋蔥味薯片!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓【限時搶⚡】勁送小牧味屋高鈣梳打餅套裝!↓

↓ 一套6包:芥末味 / 蕃茄味 / 黑芝麻味!↓

↓ 一套6包:芥末味 / 蕃茄味 / 黑芝麻味!↓