【無綫台慶2020】胡鴻鈞做引體上升輕鬆唱歌完勝周柏豪 近鏡腮骨竟然意外證明冇整容

文: Ling Kwok
2020.11.20

昨晚是TVB 53周年台慶,在疫情之下未受影響,依然舉行《萬千星輝賀台慶》。其中一個環節,就是一眾星夢歌手有難度地唱歌,胡鴻鈞(Hubert)與周柏豪(Pakho)就引體上升唱出《一生何求》,胡鴻鈞的表現令人驚訝。

胡鴻鈞與周柏豪兩個一向都有做開健身,不過視覺上周柏豪就比較健碩,兩人一同挑戰做引體上升唱歌,都有一定睇頭。

不過到真正要唱的時候,胡鴻鈞的表現竟比周柏豪穩陣,不論用氣及出力,意外地表現不錯,令網民感到驚喜,直言:「估唔到胡鴻鈞係咁man」,雖然網民大讚Hubert,不過亦有網民持平地講,因胡鴻鈞反手做引體上升,比周柏豪用正手來得容易,加上Pakho曾邊做引體上升邊唱,Hubert則定在最高點唱歌,所以表現較佳也不足為奇。總括而言,兩人做到引體下升唱歌都很厲害。

另外,胡鴻鈞曾傳出整容疑雲,因多年來臉形千變萬化,一度被外界指他是「削骨還父」。有網民在當晚見到他做引體上升,鏡頭近距離拍攝胡鴻鈞的腮骨,呈現90度直角,令人聯想到他出道的方形臉。見到方形臉的「原形」還在,有網民表示相信Hubert未必有削骨整容,可能只是減肥變瘦。


圖:TVB Youtube

【無綫台慶2020】細龍太「解封」低胸出場彈豎琴 TVB台慶女藝員戰衣逐件睇邊個最搶鏡?

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群請您睇】 "The Parallel Live" 音樂會↓

↓ 周國賢x方皓玟聯手合作↓

↓ 周國賢x方皓玟聯手合作↓

↓【6月限定雙重賞🎉】!↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓