兩餸飯連鎖店進駐中環 成打工仔飯堂!賣$25平價飯盒堅持唔加價 或於港島再開分店?

2022.06.28

自從疫情高峰期間出現兩餸飯熱潮之後,以兩餸飯形式經謍的餐廳幾乎遍佈全香港。最近中環更新開兩餸飯連鎖店「岱民」,相信對於一眾中環打工仔來說是個好消息!皆因兩餸飯價錢親民又多選擇,絕對是糧尾之選,中環打工仔記得留意喇!

中環的午飯時間總是人頭湧湧,而且午餐價格亦相對偏高。最近,中環嘉咸街就新開一間「岱民中環店」,以平價$25兩餸飯、$30三餸飯作為招徠。餐廳亦堅稱不會加價,即使午餐加多一罐汽水亦都只是加$4,換句話說即套餐價低至$29就可以解決午餐,非常抵

餐廳餸菜有超過10多款選擇,包括肉餅、生炒骨、蒸魚、西檸雞、煎蛋角、南乳豬手、豆腐炸三文魚、椒鹽豬扒等,菜方面款式就有蒜蓉西蘭花、清炒黃芽白、魚香茄子、炒涼瓜等。

近日亦有網上流傳岱民」將於上環開業,有網民發現已經店鋪已有岱民」的招牌,猜測餐廳正為裝修階段。「岱民」在多個地區都設有分店,分別在荃灣、觀塘、鴨脷洲、屯門、將軍澳、粉嶺、旺角、何文田、沙田。最近再下一城,如果在中上環附近上班的打工仔就要留意喇!

 

岱民中環店

地址:中環嘉咸街9號

圖片來源:Facebook@Vickie Lam、Facebook@Anna Tung

 

用App賺U Fun換獎賞!

會員登入U Lifestyle App即可領取
迎新禮遇 150

立即登入領取

↓【送禮】送您5G智能電話及寵物店現金券!↓

↓ 立即分享貓狗相片 贏走豐富禮物!↓

立即分享貓狗相片 贏走豐富禮物!

↓「App限時搶」大派禮品↓

↓記得逢星期三3PM入App搶!↓

記得逢星期三3PM入App搶!

評語

相關文章