網友二手群組出售極其破舊不堪電腦椅!佈滿霉菌更開價$900 網民:「垃圾房執件隨時新過佢」

2022.08.29

不少人都會網購添置家品,最近有網民在Facebook二手市場群組出售電腦椅,並附上照片表示「9成新、男性用家」。不過眼見電腦椅外型不堪,坐墊、椅背及兩邊扶手佈滿霉菌,更有一條明顯裂痕,賣家打算開價$900出售,又指「請自備大隻佬,屯門交收」。帖文引起網民討論,留言表示「啲霉菌九成新」、「喺垃圾房都唔會執到一張咁舊」。

有網民近日在Facebook群組「二手市場淘寶站 (香港專區)」出售電腦椅,表示「9成新,男性用家,請自備大隻佬,屯門交收」,不過從照片可見電腦椅外型極其不堪,霉菌佈滿坐墊、椅背及兩邊扶手,坐墊部分更一條明顯裂痕。賣家表示原以$1500購入,打算開價$900出售電腦椅。

►App《U TV》專區超過50個自家製節目任睇

帖文引起網民熱議,表示係咪啲霉菌九成新、「九成新?定九成鋅?」、「垃圾房執件隨時新過佢」,又有人留言「你意思係我攞走張櫈同比翻$900比我?」,笑指難分真與假。

 

圖片:FB@二手市場淘寶站 (香港專區)


 

用App賺U Fun換獎賞!

會員登入U Lifestyle App即可領取
迎新禮遇 150

立即登入領取

↓【送禮】送您5G智能電話及寵物店現金券!↓

↓ 立即分享貓狗相片 贏走豐富禮物!↓

立即分享貓狗相片 贏走豐富禮物!

↓【免費睇】全港打卡Cafe攻略2022!↓

↓40間本地假日地區Cafe精選/拍攝技巧↓

40間本地假日地區Cafe精選/拍攝技巧

評語

相關文章