Häagen-Dazs日本限定雪糕登陸香港!網民譽為史上最好食!$39歎曲奇脆脆Tiramisu/特濃流心抹茶脆皮批

2024.04.21

雪糕控注意啦!Häagen-Dazs 4款日本限定雪糕最新登陸香港,全部日本直送,包括於日本一推出立即爆紅的Decorations系列,今次登場的2款全新口味分別是曲奇脆脆Tiramisu及杏仁焦糖曲奇,被網民譽為史上最好食!另外仲有特濃流心抹茶脆皮批及特濃焦糖脆皮雪糕三明治,有興趣的朋友要快點買來試試啦!

在日本一推出立即爆紅的Häagen-Dazs Decorations系列,以獨特的多重口感擄獲人心,更被網民譽為史上最好食的雪糕! 今次登場的兩款全新口味雪糕迷你杯,分別有「意大利芝士蛋糕曲奇脆脆雪糕迷你杯」和「杏仁焦糖曲奇雪糕迷你杯 」。

意大利芝士蛋糕曲奇脆脆雪糕迷你杯 $39/杯

以質感軟滑綿密的Mascarpone意大利軟芝士雪糕,混入香濃咖啡軟心醬,食落芝士奶香味濃郁,與濃醇細膩的咖啡互相平衡。幼滑雪糕上還裹有一層薄脆的朱古力可可外層,面層再灑滿可可脆片及可可曲奇脆餅,多重香脆口感及可可滋味,味道層次非常豐富!

銷售點:7-Eleven便利店已陸續上架、其他日資超市將於5月8日開始發售

杏仁焦糖曲奇雪糕迷你杯 $39/杯

焦糖奶油雪糕上裹有焦糖薄脆外層,面層灑滿杏仁片和牛油曲奇脆餅,散發著陣陣果仁和牛油香氣,再加入香甜細膩的焦糖軟心醬,多層次的香脆口感與幼滑的雪糕,食落幸福感滿滿!

銷售點:7-Eleven便利店已陸續上架、其他日資超市將於5月8日開始發售

特濃焦糖脆皮雪糕三明治 $39/件

人氣焦糖脆皮雪糕三明治以全新升級版──「特濃焦糖脆皮雪糕三明治」強勢回歸!香甜濃郁的焦糖雪糕中巧妙地加入微鹹的碎鹽,味道鹹甜交織,非常獨特。雪糕外層更裹有焦糖朱古力,配上面層的香脆威化,口感層次豐富。

銷售點:單件裝將於7-Eleven便利店及OK 便利店陸續上架,多件裝已於各大超市有售

特濃流心抹茶脆皮批 $39/件

脆皮批嚴選高級抹茶混和香滑鮮奶,製造出幼滑細膩、茶香甘醇的抹茶雪糕,再加上內層濃郁的抹茶流心醬,帶來雙重濃郁的抹茶滋味。雪糕外層裹上的抹茶脆皮特別加入了粒粒抹茶曲奇脆粒,口感脆滑。輕微的抹茶澀香餘韻,完美平衡抹茶雪糕的甜度,濃香回甘而不膩,抹茶控必試!

銷售點:7-Eleven便利店現已有售;OK 便利店,超市及日資超市將於4月24日陸續上架

來源:Häagen-Dazs

文章來源: U Food 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓【U Jetso】Mother Pearl圓貝健康好味便攜輕食!↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓