香港小姐2023|亞軍王怡然被爆疑似借季軍王敏慈朋友出鏡 與港姐AI預言中到應一應令人震驚

文: 羅志宏
2023.09.01

應屆港姐亞軍王怡然(Lynn)來港參選而一夜成名固然開心,但近日有關她的是非醜聞爆了一波又一波,有眼利網民最新就爆料發現王怡然在港姐決賽當晚,賽後受訪的時候疑似向季軍王敏慈「借」朋友,指控謊話連篇。

港姐三甲接受加冕後,按慣例會火速過廠接受賽後訪問環節,並會邀請得獎港姐的親朋好友到場一同受訪。據知當晚王怡然的父母並無到場支持愛女,於是出鏡一同受訪的是王怡然的兩位「好友」,而王怡然就僅以「好靚嘅朋友仔」介紹二人,未有再多談。

不過,經眼利網民搜證得出,發現該兩位「好友」其實是應屆季軍王敏慈(Lovelle)的朋友;有網民甚至刮出相片證據,貼出王敏慈與這兩位好友的合照,並笑王怡然「冇朋友」。

值得一提的到,王怡然當晚在決賽其中一個問答環節,就被AI問題問到「如果家財萬貫,但身邊再無任何朋友,該如何是好?」,不禁令人細思極恐。

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓