巴士底層天花板裂縫藏一大撮頭髮!狀況詭異嚇窒網民:入邊可能唔止頭髮

文: 張詩朗
2023.11.16

巴士的天花板除了扶手和通風口之外,竟然可能藏有頭髮!有網民在Facebook群組發佈了數張照片,圖中顯示巴士底層的天花板上有裂縫,並且裂縫中夾著一撮頭髮,不少網民表示相當詭異。

近日有網民在Facebook群組大埔TAIPO發佈一則附圖貼文,圖中可見一輛行經兆康站的巴士的底層天花板上有裂縫,裂縫裡有一撮長頭髮被夾著。

有網民見狀表示圖片非常詭異,並發出「(裂縫)入邊可能唔係淨係頭髮」,「跌左個頭落地」,「鐵頭功」撞穿天花板等等怪談言論。

有其他網民根據現實狀況猜測是否在上層有人跌倒,頭部撞穿底層天花板,表示「見到都痛」。亦有網民指曾見過有老人站起來的時候撞到過天花板,亦有可能是裂縫暗藏頭髮的原因。

來源:Facebook群組(大埔TAIPO)

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓