MIRROR馬來西亞演唱會突然取消 鏡仔戀愛狀況公開Ian爆有人將封盤

文: 余美鳳
2024.04.18

人氣組合MIRROR世界巡迴演唱會多倫多站圓滿落幕,此場演唱會亦是北美區的尾站,而MIRROR下一站的演出將會是4月28日的馬來西亞吉隆坡站,但據知吉隆波演唱會突然取消。

MIRROR原定4月28日的馬來西亞演唱會,將在當地亞洲體育館晚上七時舉行,主辦方早於3月26日已經優先發售,票價為1,950港元一張,正當各馬國鏡粉非常期待之際,如今突然取消,傳因主辦單位資金出現問題才有此決定。
 
同場加映: 中年好聲音2丨顏米羔離婚投資失利陷中年迷失 認任性放手一搏:為媽媽爭番啖氣


 
此外,現正於美加進行巡迴演唱會的MIRROR,繼早前接受外國電視台訪問,12子亦接受了外國媒體的訪問。MIRROR在受訪時除了介紹自己的出身,以及曲風等團隊資料外,他們亦回答了連串音樂以外的問題,主播Julia Chatterley問道:「我唔問Fans唔會原諒我,你哋邊個拍緊拖?」Ian即搶先回應:「我哋有一個就快結婚喇!」12子聽到都拍掌和應,就連Julia聽到都尖叫,然後眾人的目光都放在Stanley身上。Stanley也乖乖的甜笑回答:「我有一段穩定嘅關係,係我入行前已經喺埋一齊。」然後Edan又代Julia問邊個依家單身,Edan自己、Jer、AK、Ian、姜濤、Alton、Anson Lo及Jeremy都齊齊舉手,十分坦承公開自己的戀愛狀況。
 
Julia亦有問到團員之間可有拗撬,Edan就回應道:「講真我哋冇乜拗撬,但有時我哋會有唔同嘅意見,例如嚟緊我哋會出乜嘢歌,跳舞想跳邊種Style,係討論嘅情況比較多。」而Tiger亦表示,他與Jeremy是隊友之間的橋樑,如果真有拗撬,就會充當和事老,Jeremy亦指二人有時都會採取沉默的方式,以免火上加油。其實MIRROR 12子都有自己一個群組,當被問及誰最少在Group內回應,Stanley即大爆:「Jer!佢成日都唔覆Message。」就連Jer自己都承認,說:「我係會失蹤㗎!」MIRROR亦分享了工作以外的生活,其中AK表示:「唔使開工我會全日同隻狗猜柴一齊,玩足一日。」Edan分享道:「我哋有啲亦會打籃球、打機。」Alton亦說:「我會揸車,因為咁樣可以有一個好個人嘅空間。」
 
被問到想跟美國或英國哪位歌手合作?AK即自爆很愛Usher,而且更即場示愛,道:「Usher,希望可以同我哋合作啦!多謝你。」Stanley則揀Bruno Mars,他說:「佢唔單只唱得好,跳舞亦十分出色。」不少隊員如姜濤及Anson Lo都揀Taylor Swift,而Tiger則鍾情Band Sound,並說:「我想同Band合作,例如Bon Jovi,可以同一啲類似嘅Rock Band合作就好了。」
 
圖片來源:影片截圖

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓【社群送禮】送ZAO深層倍潤護膚套裝!↓

↓為肌膚注入保濕力量↓

↓為肌膚注入保濕力量↓