東張西望|街市檔主爆料新何太係「心機女」 煲湯別有用心做契女變做老婆?

文: 羅志宏
2024.05.15

何伯和新何太這一對愛得迴腸盪氣,昨晚(14日)再度現身《東張西望》接受訪問後,網上照樣一面倒負評湧現,更會有街坊檔主現身爆料,大爆新何太其實是一名「心機女」。而節目更預告今晚(15日)繼續有何伯和何太的報道,繼續「鑊鑊新鮮鑊鑊金」,而新何太的18歲兒子更會受訪講真心話,直言何伯「臨老入花叢」。

 

新何太對於被指「灌迷湯」就逐一反擊,表示並無不懷好意,並沒有向何伯「灌迷湯」,同時反駁沒有落壯陽藥,一臉無辜地稱:「開玩笑,我唔識呢啲嘢」。何伯又出言護花,自豪地表示「飲落幾精神呀!越飲越精神」、「啲後生仔唔夠我嚟呀,假嘅咩?你睇我身體」。

新何太一臉大嘆冤枉,直言:「我份人行得正企得正,去到邊我都光明正大,光明磊落一個人,因為我似我老竇咁正直善良,我只係會去維護正義嘅人,同情啲弱者,對抗啲惡人」。而被問到二人當初展開激情對話的經過,新何太就憶述指:「有冇好男人,幫我留意一個,做老公嗰啲,我想搵個好老公」,而何伯就口花花回答:「一係契女,老婆又得,唔係喇!我就留返自己用,做老婆,咁我就一句做老婆,做我老婆,我留返自己用」,薑果然愈老愈辣。▼▼點擊放大即睇何伯新何太激情對話▼▼

46歲的新何太被指處心積慮接近76歲的何伯,由一開始為何伯煲湯,送上愛心靚湯,逐漸攻陷何伯寂寞已久的內心。有街市檔主接受《東張》訪問就爆料,直指新何太是「心機女」,早已揚言誓要將何伯手到拿來,對他只是虛情假意。

外界指新何太向何伯灌下迷暈湯,檔主有爆料曾經聽過「我做你契女都得,不過做你老婆都得」的說話,大爆何伯和新何太曾有機會發展成契爺契女的關係,而最後終發展成夫妻關係。檔主陳生、陳太表示何伯為人健談,而且心地善良,大爆新何太短短擺檔15日已經周圍跟人講「想搵個男人」,「同阿伯講想搵個男人,問有冇男人介紹畀佢,跟住就話自己有個18歲仔」。

檔主陳太又指,新何太每天都為何伯剝橙、準備花旗參水、果皮水,又互相買飯;而陳生就表示,依他男人角度的觀察,已經意識到「出事了」,又謂自從新何太出現後,他曾問何伯為什麼還不回家,何伯回答說震等新何太一起回家。而無奈的是,明眼人都看得出新何太顯然在利用何伯。二人又指出,其實半個街市的人都紛紛勸告何伯小心新何太,曾為新何太和何伯的關係感到擔憂和警覺,懷疑新何太可能有不良動機。

延伸閱讀

 

同場加映:【夠鐘放飯】最新影片

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群送禮】ON: THE BODY 植物萃取潔膚露↓

↓維持水油平衡/雙重呵護肌膚!↓

↓維持水油平衡/雙重呵護肌膚!↓

↓【夏日密密賞☀️】輕鬆擁有迷人電眼⚡↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓