九龍城寨之圍城|伍允龍答謝舊愛鍾嘉欣力讚筍盤 列3大擇偶條件公開招親!

文: 李國樑
2024.06.06

九龍城寨之圍城|近日伍允龍憑《九龍城寨之圍城》人氣急升,更隻身走到台灣出席謝票場,與海外粉絲近距離見面!早前獲舊愛鍾嘉欣力讚筍盤的他,於《城寨福利委員會落區答謝見面會》的訪問上終於隔空回應,雖然兩人的情侶關係已成過去,不過伍允龍仍對舊愛表示感謝。

九龍城寨之圍城|伍允龍答謝舊愛鍾嘉欣力讚筍盤

伍允龍早前回應舊愛鍾嘉欣力讚筍盤,表示感謝稱讚,鍾嘉欣更表示可以跟伍允龍合作拍攝對打戲,伍允龍馬上反應︰「佢有咁講咩?」在旁的林峯都不禁插嘴表示︰「我都想睇你地對打點樣。」伍允龍笑言自己懂得寸勁,但係自己不會還手。令人回想起電影初上映時伍允龍遇上的謝票場衝突,當時伍允龍的風度被觀眾一致力讚。其實除了鍾嘉欣,在場的「城寨三子」其實都一致認同伍允龍為筍盤,並即場為他現場招親!

▼即睇伍允龍3大擇偶條件▼

伍允龍笑言最後一個條件之後,被在場記者追問標準,伍允龍剛表示︰「通常都係感覺嚟。」在旁的胡子彤似乎意識到問題難堪,插口表示︰「交比公司」打圓場,認真好兄弟!

九龍城寨之圍城|鍾嘉欣受訪大讚《九龍城寨之圍城》

早前鍾嘉欣出席活動受訪大讚《九龍城寨之圍城》,形容為香港電影近年來的代表作,並給予「A+++++」的評價!解釋因為每位演員都做得非常好,而且自己每一個角色都非常喜歡,打得好有型!尤其點名力讚「魚蛋妹」,指她在戲中包雲吞時的手勢非常厲害。談到舊愛伍允龍的演出,鍾嘉欣亦表示自己替他感到高興,並認為王九的造型非常適合他︰「成件事佢做出嚟係好自然好放。」為他遇上一個好角色感到高興。被問到伍允龍人氣急升會否替他感到吐氣揚眉,鍾嘉欣則回應表示︰「我覺得佢一直都係有價值嘅,同埋我覺得努力都總會有成果。」雙方透過《九龍城寨之圍城》再度回應過去的一段關係,都顯得非常大體。

同場加映:【著數慳家王】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【夏日密密賞☀️】小魚兒海鮮盛宴😍 ↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓【限時搶⚡】味道研究所拿坡里薄餅味Shake Shake粉🍕↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓