Netflix公佈10大受歡迎原創劇集+電影 《怪奇物語》奪冠!最佳放假煲劇清單

2020.02.01

影音串流平台Netflix近年掀起煲劇熱潮,除了集合不少劇集、電影和綜藝,更不時推出自家原創劇集和電影,大受劇迷歡迎。Netflix在10月時公佈第三季業績外,更公佈了「10大最多人觀看的原創電影」及「10大最多人觀看的原創劇集」排行榜,而人氣美劇《怪奇物語》(Stranger Things)奪得原創影集第一名,一齊睇睇仲有咩電影和劇集上榜!

人氣美劇《怪奇物語》於7月推出第3季時,再次掀起煲劇熱潮,Netflix更公佈當日上架4日經已有4070萬帳號已收看,更有1820萬同戶追完全季,打破當時Netflix有史以來最高的收視紀錄。所以《怪奇物語》奪得最多人觀看的原創影集第一位,不少粉絲都認為實至名歸!

 

10大最多人觀看的原創劇集排名,點圖看排名及觀影人數:

Netflix亦公佈了「10大最多人觀看的原創電影」,一齊睇睇喜歡的作品有冇上榜:

今次上榜的電影和劇集有不少都曾經掀起煲劇熱潮,如果未睇過的話,可以當作放假煲劇清單參考,劇迷們又點今次排行榜?

來源:The New York Times;圖片來源:FB@Netflix

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓ 開關飛得!Share您嘅環球美食↓

↓ 立即入APP分享 帶嘴巴去旅行!↓

↓ 立即入APP分享 帶嘴巴去旅行!↓

↓必收藏!香港咖啡地圖2023!↓

↓精選50間咖啡店(附評分)!即睇詳細介紹↓

↓精選50間咖啡店(附評分)!即睇詳細介紹↓

評語

相關文章