【WhatsApp】舊手機2月起冇得用WhatsApp!即睇受影響6大iPhone、Android型號

2020.01.31

即將踏入2月,即時通訊程式WhatsApp,去年宣布2月起將停止支援舊版手機系統,包括 iOS及Android,當中受影響的有舊Android手機、iPhone用家。今次一文幫大家分清受影響iPhone型號和Android手機版本,舊機用家是時候要考慮一下換機啦!

 

Whatsapp 早前在網站宣佈,在2020 2 1 日起停止支援舊手機系統,受影響手機用戶無法再建立新帳號,也無法再重新認證現有帳號: 

當中受影響的的裝置為「iOS 8 或之前版本」,換句話說以下舊iPhone都無法再使用WhatsApp服務:

Android方面受影響的系統的裝置為「Android 2.3.7與之前版本」,WhatsApp建議用家安裝Android OS 4.0.3 或更新版本作業系統。

 

想繼續用WhatsApp的話,就要考慮一下換新機啦!
來源:Whatsapp;圖片來源:Apple、unsplash

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶】西班牙Valor無添加糖85%黑朱古力!↓

↓ Bean to Bar生產 / 不含麩質!準時入App換領! ↓

 ↓ Bean to Bar生產 / 不含麩質!準時入App換領! ↓

↓【U Jetso】便利妥®「噴鼻妥」!↓

↓ 立即入App睇換領詳情 ↓

↓ 立即入App睇換領詳情 ↓

評語

相關文章