廿四孝爸爸鄭嘉穎帶兒子睇恐龍展曬甜蜜咀嘴相 自爆家中經常扮恐龍阿仔次次嗌encore

文: 王庭芝
2022.06.16

藝人鄭嘉穎和前港姐冠軍陳凱琳(Grace)結婚4年一直愛得甜蜜,對兩個寶貝仔亦寵愛有加,不時一家四口出外遊玩影靚相,享受家庭樂,近日鄭嘉穎就帶同仔仔到尖沙咀睇機動恐龍展,似乎是提早慶祝父親節,享受「男人的浪漫」,他還自爆經常在家中都會扮恐龍氹小朋友,果然是廿四孝爸爸!

鄭嘉穎在IG上載多張同仔仔睇恐龍展的合照,原來他近日一家大小齊齊去海港城睇恐龍展,主要是因為兩個仔都是恐龍迷,而老婆Grace就充當攝影師,不過嘉穎去到先知展品實際size比想像中大,而且會動,搞到兩個寶貝仔都嚇親,最終大仔Rafael要抱住才肯跟爸爸影相,他又和Rafael嘴對嘴合照,兩父子sweet到暈!

►App《U TV》專區超過50個自家製節目任睇

嘉穎又自爆在家中扮恐龍氹仔仔,而且每次仔仔都會叫encore,他說:「實不相瞞,其實我喺屋企經常都會扮恐龍同兩個仔玩。每一次佢哋兩個都encore,叫我繼續扮。」

原文如下:

來源:鄭嘉穎IG

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Cetaphil舒特膚清爽無油保濕水感啫喱!↓

↓ 舒緩乾燥、繃緊和粗糙等缺水症狀!/ 能即時被肌膚吸收!↓

↓ 舒緩乾燥、繃緊和粗糙等缺水症狀!/ 能即時被肌膚吸收!↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓