麥美恩反感新何太再現《東張》 網民齊齊附和望節目:見好就收啦

文: 余美鳳
2024.05.29

自從《東張西望》報道了何伯與新何太不被家人認同的愛情故事後,二人立即成為城中話題,引發好多人討論,網上更有好多畀意見,還有人貪得意,在社交平台開關注組,日日主力討論兩位事主,以及尋找他們影蹤,不時在街上偷影兩位主角。他們帶畀香港人久遺了的歡樂差不多一個月,不過開始有人生厭,連同公司的麥美恩都有感而發。

同場加映:神耆小子丨鄭則士稱人紅未必係強籲保持初心 慶幸能變老:下部劇先係我嘅高峰

5月初,《東張》開始播出何伯和新何太的訪問,為了造新聞,甚至拆開兩集當連續故事播出,已經引來全城熱話。之後節目再陸續不間斷有何家的新消息報道,當時有不少人追看最新進展。而不少人對何伯和新何太好感興趣,於網上開關注組,不時追蹤及爆出疑似的特別消息,林作後來都加入群組抽水。甚至連阮兆祥和李思捷在《福祿壽訓練學院》中,扮演何伯新何太,大鬧電視城一番。

連續笑足差不多一個月,昨晚(28日)《東張》又有何伯和新何太的訪問,今次新何太主要澄清網上多個傳聞,她否認自己曾做骨妹,同時亦承認因為此事而使自己爆紅,表現得心花怒放。

何伯和新何太都好主動曝光,兩公婆甚至在社交平台曬恩愛,直播時對著鏡頭濕吻。玩具玩得耐都唔再新鮮,而他們的舉動開始惹人討厭。不少人開始在網上留言表態罵二人,就連麥恩都睇唔過眼,十分大膽,揀在Threads抒發自己感受,她表示:「佢兩公婆,仲搵《東張》,唔係啊化。」

不少網民在麥美恩這個帖文下留言和應,「係時候趕走佢哋啦,好煩呀」、「大家一齊去通迅辦舉報,教壞人節目」、「好悶,我寧願睇蛇蟲鼠蟻馬騮」、「嘔」、「完啦,好嗎」、「係咪播出街有錢收」、「無眼睇喇」、「睇到悶」、「有無錢收?純粹為流量」、「仲有話題咩」。

對於何伯和新何太為出位的行為,觀眾都睇厭,而且開始到達討厭程度,甚至覺得節目再播出二人的消息,同樣反感,「煩,熄機轉台好過」、「佢哋知唔知自己真係好核突」、「夠喇」、「不知所謂,睇到都轉台」、「完全唔明白你哋做乜要幫佢洗白,咁做係有道德問題,作為傳媒,要收視係明白,但到而家咁嘅情況下,唔應該再幫佢哋助攻,令人反感」、「喺鏡頭面前嘅識做戲,直播嗰陣寸過碼頭咕喱,前後兩個樣」、「咁識做戲唔去做演員」、「東張西望啲正義去咗邊,咁多破綻都睇唔到?冇上抖音做資料搜集,睇下隻河馬啲態度及言論,太唔專業,失望」。

《東張+》今日下午直接轉播新何太的抖音直播,惹來不少網民鬧爆,覺得《東張》為搶流量十分過火,不少網民留言鬧爆,「做唔到報事實, 東張收皮啦」、「東張好X街,去報導(道)呢對狗男女去搵外快以增加收視,你哋 Over 晒啦!」

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【夏日密密賞☀️】小魚兒海鮮盛宴😍 ↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓【限時搶⚡】味道研究所拿坡里薄餅味Shake Shake粉🍕↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓

↓ 想幾時食到薄餅味,拎起一Shake,即時食到!↓