東張西望丨魏柏豪勸新何太收口勿插手慘食檸檬 何伯與仔女玉石俱焚:佢不孝我咪爆佢

文: 余美鳳
2024.05.30

《東張西望》今晚一集派出男主持魏柏豪再次採訪何伯和新何太,更特別陪伴兩人北上到深圳,直擊他們開電話直播的過程。事後,兩人受訪態度未有軟化,魏柏豪道出網民的心聲勸新何太不要多口插手事件,但新何太稱是何伯要求她發聲,至於何伯公開五仔女的個人資料及聲稱有欠債的指控,何伯態度是「你不仁我不義」,既然仔女不孝就照爆所有料。

同場加映:神耆小子丨鄭則士稱人紅未必係強籲保持初心 慶幸能變老:下部劇先係我嘅高峰

《東張西望》再一次採訪何伯及新何太,亦是自5月5日播出以來第四次親自訪問兩人,由魏柏豪出動,陪伴兩位北上到深圳餐廳進行直播,期間兩人首次在電視熒幕除下口罩,正式以真實容貌示人。沿路上,有途人找他們合照留念,亦有市民大聲鬧爆「衰格」、「破壞人家庭」等等,不過何伯和新何太一於少理,在直播期間瘋狂爆料,更將自己仔女的名字、職業及他紀錄的欠款詳情公開,誓要與仔女玉石俱焚。

 

 

兩人完成直播後,接受魏柏豪的訪問,對於何伯公開仔女資料,他勞氣鬧:「張紙係我自己寫,就鬧嗰班人反骨呀啦,養大五個有鬼用呀?而家攞走啲錢,利息都冇得畀,本來食利息都食到夠凸啦!」何伯未講完,身旁的新何太如直播時一樣,不斷加鹽加醋,似怕何伯唔夠嬲一樣,何伯續鬧:「佢折磨我,就唔怕我爆啦,而家咁樣一Check,佢連工都冇得做呀喇!佢兩頭家,犯法呀嘛!嗰邊仲生對龍鳳胎,死唔死?係我詐唔知,佢阿媽當年都係知道呀,細佬妹都知道,我係扮唔知。佢爆我,我咪爆佢囉,佢咁不孝我咪爆佢囉!佢話:『你唔好再爆咁多,我連工都冇埋!』佢咁話我呀嘛,佢咁對我,唔當我係老竇,就爆佢出嚟,將佢(職位)拉落嚟,(驚爆咗影響仔女?)會呀,影響呀,咁佢都唔顧我,我點解要顧佢?我帶佢嚟呢個世界呀,佢哋點對我,我點對佢哋!佢哋養我?唔問我攞錢就偷笑啦!」訪問期間,新何太瘋狂插嘴,而且不斷煽風點火,全程同何伯疊聲,真係辛苦字幕組,新何太不斷喃喃自語:「邊有人咁樣折磨自己老竇呀?」、「我理解佢點解咁嬲!」、「佢哋真係好殘忍」、「攞走晒所有嘅錢,連利息都唔畀佢賺」、「佢老婆都忍佢十幾年啦」等等。

魏柏豪都忍不住指新何太不斷挑撥離間,會否選擇不介入何伯的家庭事,好令事件和平解決?新何太說:「話我挑撥離間,咁真係誤會晒啦!(唔好介入咁多?)呢個係我老公要我出聲,如果我都唔發聲,就冇人理佢、冇人支持佢!等佢自己一個人真係會死咗!其實又唔係我想要佢啲錢,係佢需要攞番自己啲錢,覺得有錢揸手就有安全感,生活到,對自己有個保障,因為佢年紀大都搵唔到錢。」

繼麥美恩嫌何伯和新何太厭悶之後,今晚《東張》廠景主持區永權在報道完何伯片段後,都忍不住語中帶骨說:「有啲故事,有啲角色當初係好鍾意睇,睇到咁上下就覺得,係時候停一停唞一唞。」未知是否意味《東張》對何伯、新何太的報道將會暫告一段落。

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】「唧唧裝」驅蚊劑!↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓滿分好評!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【6月限定雙重賞🎉】!↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓